
Lyxiga räktacos med mango-salsa
Fräscha, färgglada tacos med saftiga gambasräkor, mango-salsa och krämig topping – en riktig smakexplosion!
KÖP HEM:
Räkor:
🍤 300–400 g gambasräkor (skalade)
🫒 1 msk olivolja
🌶️ ½ tsk paprikapulver
🧄 1 vitlöksklyfta (pressad eller riven)
🍋 Saften från ½ lime
🧂 Salt & peppar
Tortillas:
🌮 8 små tortillabröd
Mango-salsa:
🥭 1 mogen mango (tärnad)
🌶️ ½ röd paprika (tärnad)
🧅 1 liten rödlök (finhackad)
🌶️ 1 liten chili (finhackad, valfritt)
🍋 Saften från 1 lime
🌿 1 msk färsk koriander (finhackad)
🧂 Salt & peppar
Topping:
🥬 Sallad (t.ex. romansallad eller spenat)
🥑 1 avokado (skivad)
🥄 1 dl crème fraîche eller gräddfil
🌿 Färsk koriander
🍋 Limeklyftor
Så här gör du:
1. Marinera räkorna:
Blanda olivolja, vitlök, paprikapulver, limejuice, salt & peppar. Vänd runt räkorna och låt marinera ca 15 min.
2. Stek räkorna:
Hetta upp en stekpanna. Stek räkorna snabbt, ca 1–2 min per sida tills de blir rosa och genomstekta.
3. Mango-salsa:
Blanda mango, paprika, rödlök, chili, lime och koriander. Smaka av med salt & peppar.
4. Sås:
Rör ihop crème fraîche med lite salt, peppar och ev. en skvätt lime.
5. Montera tacos:
Värm tortillabröden. Lägg på sallad, avokado, stekta räkor, mango-salsa & sås. Toppa med färsk koriander och pressa över extra lime.
Tips: För extra hetta – tillsätt lite chiliflakes i marinaden!