Skip to main content
Laxtacos med mangosalsa
Recept

Laxtacos med mangosalsa

Sött, salt och starkt – sĂ„ himla gott! VĂ€lj den lax du gillar bĂ€st och dina favoritkryddor. Servera med mangosalsa, guacamole, tortillabröd eller nachos.  Perfekt till fredagsmyset!

Tips: Testa att rosta tortillabröden lÀtt för extra crunch!

Antal portioner: 4
Tid att laga: 30 min

KÖP HEM:
Lax
🐟 400 g lax av sashimikvalitet eller vanlig grillad lax
đŸ„„ 1 msk soja
đŸ„„ 1 tsk sesamolja
đŸ«š  1 tsk riven ingefĂ€ra
đŸŒ¶ïž œ tsk chiliflakes (valfritt)

Mangosalsa
đŸ„­ 1 mogen mango, tĂ€rnad
đŸŒ¶ïž œ röd chili, finhackad
🧅 œ rödlök, finhackad
🌿 œ kruka koriander, grovhackad
đŸ‹â€đŸŸ© Saften av 1 lime
đŸ«’ 1 msk olivolja
🧂 Salt & peppar

Picklad rödlök
🧅 1 rödlök, tunt skivad
đŸ¶ œ dl Ă€ttika (12%)
🍚 1 dl socker
💧 1œ dl vatten

Tillbehör
🌼 8 smĂ„ tortillabröd (majs eller vete)
đŸ‹â€đŸŸ© Limeklyftor
🌿 FĂ€rsk koriander
đŸ„› Eventuellt en klick crĂšme fraĂźche eller srirachamajonnĂ€s

SÅ HÄR GÖR DU:
1. Picklad rödlök –
Koka upp Àttika, socker och vatten. HÀll den varma lagen över den skivade rödlöken i en skÄl eller burk. LÄt stÄ minst 30 minuter.

2. Mangosalsa – Blanda mango, chili, rödlök och koriander i en skĂ„l. TillsĂ€tt limejuice, olivolja, salt och peppar. LĂ„t stĂ„ och gotta till sig.

3. Sashimilax – SkĂ€r laxen i tunna skivor eller kuber. Blanda med soja, sesamolja, ingefĂ€ra och chiliflakes. LĂ„t marinera 10 minuter i kylen.

4. Tortillabröden – VĂ€rm  i en torr stekpanna eller ugn.

5. Montering – LĂ€gg sashimilax pĂ„ ett tortillabröd, toppa med mangosalsa, picklad rödlök och fĂ€rsk koriander. Pressa över lite lime och servera!