
Laxtacos med mangosalsa
Sött, salt och starkt â sĂ„ himla gott! VĂ€lj den lax du gillar bĂ€st och dina favoritkryddor. Servera med mangosalsa, guacamole, tortillabröd eller nachos.  Perfekt till fredagsmyset!
Tips: Testa att rosta tortillabröden lÀtt för extra crunch!
KĂP HEM:
Lax
đ 400 g lax av sashimikvalitet eller vanlig grillad lax
đ„ 1 msk soja
đ„ 1 tsk sesamolja
𫠠1 tsk riven ingefÀra
đ¶ïž œ tsk chiliflakes (valfritt)
Mangosalsa
đ„ 1 mogen mango, tĂ€rnad
đ¶ïž œ röd chili, finhackad
đ§
œ rödlök, finhackad
đż œ kruka koriander, grovhackad
đâđ© Saften av 1 lime
đ« 1 msk olivolja
đ§ Salt & peppar
Picklad rödlök
đ§
1 rödlök, tunt skivad
đ¶ œ dl Ă€ttika (12%)
đ 1 dl socker
đ§ 1œ dl vatten
Tillbehör
đź 8 smĂ„ tortillabröd (majs eller vete)
đâđ© Limeklyftor
đż FĂ€rsk koriander
đ„ Eventuellt en klick crĂšme fraĂźche eller srirachamajonnĂ€s
SĂ
HĂR GĂR DU:
1. Picklad rödlök – Koka upp Ă€ttika, socker och vatten. HĂ€ll den varma lagen över den skivade rödlöken i en skĂ„l eller burk. LĂ„t stĂ„ minst 30 minuter.
2. Mangosalsa – Blanda mango, chili, rödlök och koriander i en skĂ„l. TillsĂ€tt limejuice, olivolja, salt och peppar. LĂ„t stĂ„ och gotta till sig.
3. Sashimilax – SkĂ€r laxen i tunna skivor eller kuber. Blanda med soja, sesamolja, ingefĂ€ra och chiliflakes. LĂ„t marinera 10 minuter i kylen.
4. Tortillabröden – VĂ€rm  i en torr stekpanna eller ugn.
5. Montering – LĂ€gg sashimilax pĂ„ ett tortillabröd, toppa med mangosalsa, picklad rödlök och fĂ€rsk koriander. Pressa över lite lime och servera!