
Stekt lax med citronsås
Saftig stekt lax med en len och syrlig citronsås – en rätt som är lättlagad! Perfekt för en snabb vardagsmiddag. Servera med något av våra goda tillbehör och njut av en rätt som alltid imponerar!
Tips! Toppa laxen med rostade pinjenötter eller riven parmesan.
KÖP HEM:
Stekt lax:
🐟 2 laxfiléer
🧂 Salt & svartpeppar
🫒 1 msk olivolja
🧈 1 msk smör
Krämig citronsås
🧈 1 msk smör
🧄 1 vitlöksklyfta, finhackad
🍋 1 dl grädde
🍋 Saften och zest från 1/2 citron
🥄 1 tsk dijonsenap
🌿 1 msk hackad persilja eller dill
🧂 Salt & vitpeppar
Tillbehör:
🥔 Ugnsrostad potatis – krispig och gyllene
🍚 Kokt ris – fluffigt och lätt
🥦 Smörslungade grönsaker – t.ex. sparris, broccoli eller sockerärtor
🥗 Fräsch sallad – t.ex. med spenat, gurka och granatäpple
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Stek laxen – Krydda filéerna med salt och peppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme, ca 3-4 min per sida tills den är gyllene och genomstekt.
2. Citronsåsen – Smält smör i en kastrull, fräs vitlöken försiktigt. Häll i grädde, citronsaft och zest. Rör ner dijonsenap och låt sjuda i 2–3 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och rör i hackad persilja eller dill.
3. Servera direkt!