Skip to main content
Lyxig toastskagen med löjrom
Recept

Lyxig toastskagen med löjrom

Den klassiska förrätten som de flesta älskar. Med räkor i en krämig röra på ett smörstekt eller rostat bröd. Toppa med med löjrom.

För extra lyx!
Riv lite citronzest över eller toppa med tunna skivor picklad rödlök.

Antal portioner: 4
Tid att laga: 30 min

KÖP HEM:
Skagenröra:
🦐 200 g handskalade räkor
🥄 ½ dl majonnäs
🥛 ½ dl crème fraîche
🧅 ½ rödlök, finhackad
🌿 ½ knippe dill, finhackad
🍋 1 tsk citronsaft
🧂 Salt & nymalen vitpeppar

Övrigt:
🍞 4 skivor brioche eller surdegsbröd
🧈 Smör till stekning
🐟 80g löjrom (eller annan rom)
🥄 Extra crème fraîche till topping
🌿 Dillkvistar till dekoration
🍋 ½ citron i klyftor

SÅ HÄR GÖR DU:
Förbered skagenröran – Grovhacka räkorna och blanda dem med majonnäs, crème fraîche, rödlök, dill och citronsaft. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt gärna röran stå i kylen en stund så smakerna sätter sig.
Stek brödet – Hetta upp en stekpanna med smör och stek brödskivorna gyllene och frasiga på båda sidor.
Montera toasten – Lägg upp brödet på tallrikar och toppa generöst med skagenröra. Klicka på lite extra crème fraîche och en rejäl sked löjrom. Garnera med dill och servera med citronklyftor vid sidan.