
Gratinerad hummer
Perfekt som förrÀtt till en lyxig middag eller som huvudnummer pÄ nyÄrssupén. Servera med ett glas bubbel och njut av en rÀtt som garanterat imponerar.
Vem bjuder du pÄ denna delikatess?
KĂP HEM:
đŠ 2 st hummer
đâđ«10 st skogschampinjoner
đ§
3 st schalottenlökar
đ§ 1 msk smör
đ„ 3 msk vetemjöl
đ„ 2 dl grĂ€dde
đŠ 3 msk hummerfond
đ· 1 skvĂ€tt portvin
đ§ 100 gram riven vĂ€sterbottenost
đ§ Salt och cayennepeppar
SĂ
HĂR GĂR DU:
1. SÀtt ugnen pÄ 250 grader.
2. Dela hummern pÄ lÀngden, ta bort tarmen och magsÀcken. Gröp ur köttet och dela i större bitar.
3. Hacka lök och dela champinjonerna. SmÀlt smör i en panna pÄ medelvÀrme och bryn lök och champinjoner.
4. TillsÀtt mjöl och rör om en stund. TillsÀtt grÀdde, fond, portvin och kryddor. Sjud ca 5 min under omrörning.
5. LÀgg ner hummerbitarna och blanda ihop. Fyll hummerskalen med fyllningen och toppa med vÀsterbottenost. SÀtt in i ugnen ca 5 min till osten fÄr en gyllene fÀrg. Smaklig mÄltid!