Skip to main content
Fiskpudding med grötris
Recept

Fiskpudding med grötris

En mild och krämig vardagsfavorit – perfekt att servera med smör, citron och gröna ärtor.

Antal portioner: 4
Tid att laga: 90 min

KÖP HEM:

Grötris:

🥣 2 dl grötris
🥛 5 dl mjölk
🧂 1 nypa salt

Fiskpudding:

🐟 400 g vit fiskfilé (torsk eller sej)
🥚 2 ägg
🥛 2 dl mjölk
🧈 1 msk smör
🥄 2 msk potatismjöl
🧂 Salt & vitpeppar
🌰 Ev. lite riven muskot
🌱 2 dl frysta ärtor (tinade)

Till servering:

🧈 Smör eller vit sås
🍋 Citronklyftor
🌿 Dill eller persilja (valfritt)
🌱 Gröna ärtor eller riven pepparrot som tillbehör

Så här gör du:

1. Grötriset:

Koka upp mjölk och salt. Tillsätt grötris och sjud på svag värme ca 30–40 min tills det blir mjukt & krämigt.

2. Fiskpudding:

Mixa fisken till en slät smet. Blanda ner ägg, mjölk, smör, potatismjöl, salt, peppar & ev. muskot. Vänd försiktigt ner ärtorna.

3. Grädda:

Smörj en ugnsform och häll i smeten. Grädda i 175°C ca 30–40 min tills puddingen är fast och gyllenbrun.

4. Servera:

Skär upp i skivor. Servera med smält smör eller vit sås, citron och gärna gröna ärtor.

Tips: Lite riven pepparrot på toppen ger extra sting!