
Fiskburgare
Krispig, gyllene fiskfilĂ© i briochebröd med frĂ€sch sallad och krĂ€mig sĂ„s â en riktig lyxburgare!
Köp hem:
Fiskfiléer:
đ 500 g vit fiskfilĂ© (torsk, sej eller kolja)
đ„Ł 1 dl vetemjöl
đ„ 2 Ă€gg (vispade)
đ„ 2 dl panko eller ströbröd
đ§ Salt & svartpeppar
đ Lite citronsaft
đ« Olja till fritering
Till servering:
đ Hamburgerbröd (gĂ€rna brioche)
đ„Ź Sallad
đ§
Rödlök (skivad)
đ„ Gurka eller tomat (valfritt)
đ„ Tzatziki, aioli eller remoulad
SÄ hÀr gör du:
1. Förbered fisken:
SkÀr fisken i lagom stora bitar för burgare. Krydda med salt, peppar & lite citron.
2. Panera:
VÀnd först i mjöl, sedan Àgg, sist panko/ströbröd.
3. Fritera:
Hetta upp olja till ca 170â180°C. Fritera fisken 3â4 min tills den Ă€r gyllene & genomstekt. LĂ„t rinna av pĂ„ hushĂ„llspapper.
4. Montera burgare:
Rosta bröden lÀtt. LÀgg pÄ sallad, friterad fisk, rödlök och toppa med krÀmig sÄs.
Tips: Servera med pommes eller sötpotatisfries för extra lyx!