Skip to main content
Fiskburgare
Recept

Fiskburgare

Krispig, gyllene fiskfilĂ© i briochebröd med frĂ€sch sallad och krĂ€mig sĂ„s – en riktig lyxburgare!

Antal portioner: 4
Tid att laga: 45 min

Köp hem:

Fiskfiléer:

🐟 500 g vit fiskfilĂ© (torsk, sej eller kolja)
đŸ„Ł 1 dl vetemjöl
đŸ„š 2 Ă€gg (vispade)
đŸ„„ 2 dl panko eller ströbröd
🧂 Salt & svartpeppar
🍋 Lite citronsaft
đŸ«’ Olja till fritering

Till servering:

🍔 Hamburgerbröd (gĂ€rna brioche)
đŸ„Ź Sallad
🧅 Rödlök (skivad)
đŸ„’ Gurka eller tomat (valfritt)
đŸ„„ Tzatziki, aioli eller remoulad

SÄ hÀr gör du:

1. Förbered fisken:

SkÀr fisken i lagom stora bitar för burgare. Krydda med salt, peppar & lite citron.

2. Panera:

VÀnd först i mjöl, sedan Àgg, sist panko/ströbröd.

3. Fritera:

Hetta upp olja till ca 170–180°C. Fritera fisken 3–4 min tills den Ă€r gyllene & genomstekt. LĂ„t rinna av pĂ„ hushĂ„llspapper.

4. Montera burgare:

Rosta bröden lÀtt. LÀgg pÄ sallad, friterad fisk, rödlök och toppa med krÀmig sÄs.

Tips: Servera med pommes eller sötpotatisfries för extra lyx!