
Heta stekta pilgrimsmusslor
Pilgrimsmusslor Àr bÄde eleganta och snabba att laga. Perfekta som förrÀtt eller lyxigt tilltugg till ett glas bubbel. En riktig höjdare för alla skaldjursÀlskare!
Vill du ha extra hetta?
Addera lite cayennepeppar i smöret!
KĂP HEM:
đ 6 pilgrimsmusslor
đ§ 50 g smör
đż 1 tsk torkad dragon (eller 1 msk fĂ€rsk, finhackad)
đ¶ïž 1/2 tsk chiliflakes
đ§ 1 vitlöksklyfta, finhackad
đ Saften frĂ„n 1/2 citron
đ§ Salt & svartpeppar
đż FĂ€rsk persilja (till garnering)
SĂ
HĂR GĂR DU:
1. Skira smöret – SmĂ€lt smöret pĂ„ lĂ„g vĂ€rme tills det klarnar. Skumma av det vita pĂ„ ytan och rör i dragonen. HĂ„ll varmt.
2. Hetta upp en stekpanna – med en klick smör och nĂ„gra droppar olja. TillsĂ€tt chiliflakes och vitlök, lĂ„t frĂ€sa snabbt.
3. Krydda pilgrimsmusslorna – med salt och peppar och stek dem pĂ„ hög vĂ€rme, ca 1 minut per sida, tills de fĂ„r en gyllene yta.
4. Pressa över citronjuice – ringla över dragon-smöret och toppa med fĂ€rsk persilja.
5. Servera direkt â gĂ€rna med en frĂ€sch sallad eller ett krispigt bröd.